Kwaliteit van leven drastisch verbeteren.

Eigen gezondheid en welzijn wordt proactief beheert. 

Gezond blijven is minstens zo belangrijk als (bij ziekte) genezen. Dus gaat gezondheid onder meer over een goede leefstijl, iets waar ook heel wat mensen met chronische pijn hulp bij kunnen gebruiken. Pijnzorg en leefstijl als geheel!

Vandaag hebben we het Handboek Leefstijlgeneeskunde mogen ontvangen. We hopen van hieruit nieuwe inspiratie op te doen voor onze behandelingen.

Dit boek geeft ons een heel praktisch en actueel overzicht van de leefstijlgeneeskunde. Wat is het? En hoe kan het ingezet worden binnen Pijnzorg Actief, met en bij onze patiënten? Het bevat mooie praktische inzichten en wetenschappelijke adviezen.

Tot voor kort werd leefstijl vooral gezien als een middel ter preventie van aandoeningen. In toenemende mate worden voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving ook succesvol ingezet bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Focus op preventie en educatie

Mensen worden gemotiveerd en bewogen tot een andere leefstijl. Ja, het kan ook anders! Meer gezondheid en kwaliteit van leven, minder medicijnen en bijwerkingen, meer regie van patiënten en meer werkplezier!

In mijn praktijk pas ik regelmatig leefstijlinterventies toe om de pijn te verminderen. Om mensen hierin nog beter te behandelen en nog betere resultaten te behalen blijf ik graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze expertise. Zo kunnen we kwaliteit van leven bij chronische aandoeningen drastisch verbeteren met behulp van de laatste ontwikkelingen rondom leefstijlgeneeskunde.

📚🎓

Cindy Mastenbroek – verpleegkundig pijnconsulent, ACT therapeut en eigenaar Pijnzorg Actief sinds 2016 – constateert dat veel patiënten met chronische aandoeningen zoals chronische pijn, ondanks alle medische inspanningen niet genezen of niet de resultaten behalen waar ze op hopen. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven die symptomen onderdrukken, maar ze blijven chronisch ziek en moeten vaak de rest van hun leven medicijnen blijven slikken. Of langdurig behandelingen ondergaan. Maar wat gaat er eigenlijk precies mis in hun lichaam en waarom gebeurt dit? Als we dat weten, zouden we dan ook zonder medicijnen de gezondheid kunnen verbeteren van patiënten met chronische pijnklachten als fibromyalgie, zenuwpijn, dystrofie, rugpijn, polyneuropathie, reuma of zelfs psychische klachten?

Draagt het voorschrijven van medicijnen wel bij aan ware genezing? 

Wil men de juiste beslissingen nemen voor het eigen natuurlijke herstel?

Pijnzorg en leefstijl!

Dus wilt u meer weten over preventie-en leefstijlcoaching bij chronische pijn, houd de website van Pijnzorg Actief zeker in de gaten! 

Heeft u langdurig klachten? Neem dan contact op met Pijnzorg Actief.