Over mij

Cindy Mastenbroek is Pijnzorg Actief

Cindy Mastenbroek, Pijnzorg actief, chronische pijnklachten, ACT, behandeling pijnbestrijding, pijntherapie, werkwijze, Sittard Geleen, Zuid Limburg

 

 

 

 

Ik ben Cindy Mastenbroek en ik werk vanuit het prachtige Zuid-Limburg als verpleegkundige en loopbaanprofessional.

Mijn passie ligt in het coachen van mensen met chronische aandoeningen, zoals chronische pijn, kanker, post-COVID, stemmingsstoornissen, stressgerelateerde problematiek, chronische vermoeidheid en angsten, die om welke reden dan ook vast zijn komen te lopen.

Mijn doel is cliënten binnen een korte tijd een aanzienlijke verbetering van kwaliteit van hun leefsituatie te geven. Daarbij vind ik de relatie tussen zorg, werk en welzijn belangrijk.

Ik voer coachingstrajecten uit op het gebied van re-integratie en outplacement. Tijdens deze trajecten stimuleer ik eigen regie en zelfredzaamheid bij cliënten. Hierbij voer ik werkzaamheden uit die binnen mijn talenten en ambities passen. Ik kijk hoe mensen nog meer in hun kracht kunnen komen te staan, om te komen tot de best mogelijke en veilige zorg voor deze doelgroep. Daarbij schroom ik niet om buiten mijn comfortzone te gaan en nieuwe kennis op te doen. De (neuro-) psychologie intrigeert mij enorm. En daarom steeds op zoek naar de beste optie om mensen te coachen. Waarom maken mensen bepaalde keuzes?

Acceptance & Commitment Therapy vormt een onderdeel van mijn coachingstrajecten. Hiervoor volgde ik in 2016 de opleiding tot ACT therapeut/ coach. Verder pas ik Motivational Interviewing toe en ben ik ervaren in stressmanagement. En… ik ben zeker geen standaard coach! Van origine HBO-verpleegkundige (>25 jaar), HBO pijnconsulent en van daaruit uitgebreide coachingservaring. Ik ben gediplomeerd Integrative Medicine professional en preventie- en leefstijlcoach.

Opleidingen Cindy Mastenbroek

Mijn specialisatie ligt op het gebied van chronische pijn. Hiervoor heb ik een HBO opleiding pijnconsulent gevolgd. Deze opleiding sluit goed aan bij de Acceptance & Commitment Therapy. Mijn ervaring is dat veel mensen met chronische aandoeningen van alles proberen om van hun klachten af te komen, vaak zonder bevredigend resultaat. De nadruk voor mij als therapeut/ trainer/ coach ligt niet op klachtencontrole, maar op doen wat ertoe doet in het leven ondanks klachten en beperkingen. Centraal uitgangspunt is dat veel lijden wordt veroorzaakt door pogingen om pijnlijke ervaringen en emoties te vermijden. Daarom is ACT een krachtige behandelvorm bij chronische aandoeningen. Ik beschik over actuele kennis op het gebied van chronische aandoeningen en ACT. Door mijn verpleegkundige achtergrond en gespecialiseerde opleiding ben ik in staat een unieke behandeling met ACT en pijneducatie te bieden.

Deze zorg heb ik gecombineerd met het aspect positieve gezondheid en gezonde leefstijl. Integrative Medicine geeft inzicht in de gehele lichamelijke, psychologische en sociaal-culturele context van de patiënt. Er kunnen op basis van dit inzicht preventie-en leefstijladviezen gegeven worden waardoor herstel sneller verloopt en klachten verminderend c.q. worden voorkomen.

Deze interventies zijn evidence based, veilig en effectief voor de gezondheid. Ze worden ingezet om te komen tot de beste behandeling.

Diploma’s en certificaten

Ik ben BIG geregistreerd HBO-verpleegkundige, in het bezit van een KIWA-certificaat voor ZZP-ers in de zorg en lid van de beroepsvereniging en kwaliteitsregister V&VN. Tevens gediplomeerd Integrative medicine professional en preventie- en leefstijlcoach.

Karakter eigenschappen m.b.t. mijn werk

Ik ben zowel resultaatgericht als klantgericht. Dit doe ik op een enthousiaste, empathische en doelgerichte manier. Erg geïnteresseerd in stresscoaching, integrale aanpak, (neuro-) psychologie en psychologische flexibiliteit. Mijn grootste kracht is dat ik werk met kennis vanuit de zorg. Hierdoor ben ik in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie en de participatie in de samenleving van mensen met chronische aandoeningen. Er wordt niet gedacht in beperkingen, maar in mogelijkheden. Van hieruit worden duidelijk omschreven doelen opgesteld samen met de cliënt.

Verpleegkundig coach zijn vraagt om een pioniersrol met ambities, een innovatieve en ondernemende instelling en veel nieuwsgierigheid. Begeleiding bij re-integratie biedt veel dynamiek, met mooie ontwikkelingen om mensen op een succesvolle manier te laten re-integreren. Dit geeft mij ontzettend veel plezier en uitdaging. Ik stimuleer graag vitaliteit en ontwikkeling.

Contactpagina Cindy Mastenbroek Pijnzorg Actief, Buchten Sittard Geleen Limburg
Voor vragen of afspraken kunt u mij bereiken op telefoonnummer: 06-57236323 of via e-mail: cindy.mastenbroek@pijnzorgactief.nl