Over Pijnzorg Actief

Pijnzorg Actief biedt kwalitatief hoogwaardige diensten bij loopbaanadvies, re-integratie en outplacement.

Door Acceptance and Commitment (ACT), stresscoaching, motivational interviewing en preventie- en leefstijlcoaching te integreren in re-integratie, loopbaanadvies en outplacementdiensten, kan ik als loopbaanprofessional en re-integratieadviseur een allesomvattende ondersteuning bieden die niet alleen gericht is op het vinden van werk, maar ook op het bevorderen van het algemene welzijn en de veerkracht van cliënten. Pijnzorg Actief werkt samen met diverse re-integratiebureau’s bij loopbaanadvies, duurzame arbeidsparticipatie en outplacement, die aangesloten zijn bij OVAL (Brancheorganisatie) en Kwaliteitsinstituut Blik op Werk.

Re-integratie UWV en 2e spoor:
Re-integratie via het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) houdt in dat mensen die langdurig ziek zijn (geweest) en niet meer in staat zijn om terug te keren naar hun oude functie, ondersteuning krijgen bij het vinden van nieuw passend werk. Het kan zijn dat hun werkgever geen passende functie meer kan bieden, in dat geval komt het zogenaamde “2e spoor” in beeld. Dit betekent dat de werknemer ondersteund wordt bij het vinden van werk buiten de eigen organisatie. Dit kan onder meer inhouden: het identificeren van geschikte vacatures, het bieden van loopbaanadvies, het trainen van sollicitatievaardigheden en het ondersteunen van de werknemer bij het aanpassen aan een nieuwe werkomgeving.

Loopbaanadvies:
Loopbaanadvies omvat het begeleiden van individuen bij het verkennen en plannen van hun carrière. Dit kan verschillende aspecten omvatten, zoals het identificeren van sterke punten en interesses, het verkennen van carrièremogelijkheden die aansluiten bij die sterke punten, het beoordelen van vaardigheden en competenties, het identificeren van mogelijke obstakels en het ontwikkelen van strategieën om die te overwinnen. Loopbaanadvies kan ook praktische ondersteuning bieden bij het opstellen van een CV, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het verkennen van opleidings- en trainingsmogelijkheden om de loopbaanvooruitzichten te verbeteren.

Outplacement:
Outplacement is een dienst voor medewerkers die hun baan verliezen als gevolg van bijvoorbeeld een reorganisatie of ontslag. Het doel van outplacement is om deze werknemers te helpen bij het vinden van nieuw werk buiten de organisatie. Dit kan verschillende vormen aannemen, waaronder loopbaanadvies, hulp bij het zoeken naar vacatures, training in sollicitatievaardigheden, ondersteuning bij het opstellen van een CV en begeleiding tijdens sollicitatiegesprekken. Ook kan emotionele ondersteuning aan werknemers geboden worden, om de transitie naar een nieuwe baan soepeler te laten verlopen en hun zelfvertrouwen te herstellen na het verlies van hun vorige baan.

Werkwijze
Mijn werkwijze combineert resultaatgerichte en klantgerichte benaderingen met enthousiasme, empathie en doelgerichtheid. Als verpleegkundig coach ben ik gepassioneerd over stresscoaching, integrale aanpak en psychologische flexibiliteit, gedreven door mijn interesse in (neuro-)psychologie. Mijn kracht ligt in het leveren van zorggerichte kennis, waardoor ik een cruciale rol kan spelen in het verbeteren van de positie en participatie van mensen met chronische aandoeningen.

Ik geloof in het creëren van mogelijkheden in plaats van beperkingen, waarbij samen met de cliënt duidelijk omschreven doelen worden gesteld. Als verpleegkundig coach streef ik naar innovatie en ondernemerschap, terwijl ik de eigen regie en zelfredzaamheid van cliënten stimuleer. Ik zoek continu naar manieren om mensen nog meer in hun kracht te zetten en schuw niet om buiten mijn comfortzone te treden om nieuwe kennis op te doen.

Mijn nieuwsgierigheid naar (neuro-)psychologie drijft mij om de beste coachingsopties te vinden en te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken, met als doel mensen op een succesvolle manier te laten re-integreren.

Onze diensten bieden een breed scala aan voordelen voor werkgevers, werknemers, cliënten en het UWV. Van het ondersteunen van werkgevers bij het behouden van waardevolle medewerkers tot het empoweren van individuen om hun carrièredoelen te bereiken, onze aanpak staat garant voor positieve resultaten en duurzame oplossingen voor alle betrokken partijen.

Werknemer:

  • Waardevolle ondersteuning bij het vinden van nieuw werk na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hen helpen een nieuw perspectief te vinden op hun carrière.
  • Loopbaanadvies geeft werknemers de kans om hun professionele doelen en vaardigheden beter te begrijpen, waardoor ze beter voorbereid zijn om hun loopbaanpad te plannen en te volgen.
  • Outplacement biedt werknemers de kans om hun ontslag te verwerken en hen te begeleiden naar nieuwe carrièremogelijkheden, wat een gevoel van hoop en perspectief kan bieden tijdens een uitdagende periode.

Werkgevers:

  • Voor werkgevers bieden re-integratie UWV en 2e spoor een gestructureerde en efficiënte manier om werknemers te ondersteunen die niet in staat zijn terug te keren naar hun vorige functie. Dit kan helpen bij het verminderen van verzuimkosten en het behouden van waardevolle medewerkers.
  • Loopbaanadvies kan werkgevers helpen bij het identificeren en ontwikkelen van talent binnen hun organisatie, waardoor ze beter in staat zijn om werknemers te motiveren en te behouden.
  • Outplacement biedt werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan buiten de organisatie, wat kan bijdragen aan het behoud van een positieve reputatie als werkgever en het verminderen van mogelijke juridische en financiële risico’s.

Cliënten en het UWV:

  • Voor cliënten bieden re-integratie UWV en 2e spoor trajecten concrete ondersteuning bij het vinden van passend werk, wat kan helpen bij het verbeteren van hun financiële situatie en het herstellen van hun gevoel van eigenwaarde.
  • Loopbaanadvies en outplacement bieden cliënten de kans om hun professionele potentieel te maximaliseren en nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen, wat kan leiden tot een meer bevredigend en lonend professioneel leven.
  • Voor het UWV bieden deze diensten een effectieve manier om mensen te ondersteunen bij het vinden van werk en het bevorderen van duurzame arbeidsparticipatie, wat bijdraagt aan de algehele maatschappelijke welvaart en het verminderen van de druk op sociale uitkeringen.

Of u nu werkgever bent die op zoek is naar effectieve re-integratieoplossingen, een werknemer die loopbaanadvies nodig heeft, of een individu die zijn weg zoekt in het re-integratieproces, Pijnzorg Actief ondersteunt u hier graag bij!
Neem gerust vrijblijvend contact op.