Chronische pijn; nieuwe inzichten, andere aanpak

Pijnconsulent, Cindy Mastenbroek, Pijnzorg Actief, chronische pijnklachten, ACT, behandeling, ziekteverzuim, verzekeringsartsen, letselschade advocaten, huisartsen, pijnbestrijding, pijntherapie, werkwijze, Sittard Geleen, mindfulness, Zuid Limburg

Chronische pijn heeft een grote impact op veel gebieden, zoals de kwaliteit van leven, het bewegen, werk en sociale activiteiten. Het brengt vaak ook onzekerheid met zich mee. Hoe moet ik er mee omgaan? En waar doe ik goed aan?

Intake
Tijdens een uitgebreide intake wordt gekeken wat de pijn voor u betekent en welke gevolgen het voor u heeft.

Het uiteindelijke doel
Dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijn verminderen bereikt worden. Verbeterde fysieke en mentale balans, beter herstel, afname van klachten en verbeterd welbevinden!

Persoonlijk
Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat.

Bewustwording
Het is belangrijk dat u zich bewust wordt van uw eigen mogelijkheden. En dat u leert wat uzelf kunt veranderen om er beter van te worden.

Waardevolle doelen: altijd pijn hebben kan maken dat u de grip op het leven kwijtraakt. Dat u uit het oog verliest, wat belangrijk voor u is in het leven. Er wordt gekeken naar wat waardevol voor u is in het leven en welke stappen u daarin kunt zetten.

Leren omgaan met de pijn: om goed met de pijn en de gevolgen om te kunnen gaan is het belangrijk om te weten hoe pijn precies werkt. Hoe ontstaat pijn en welke factoren hebben invloed op de pijn? Daarbij wordt gekeken naar uw eigen situatie. U krijgt informatie over pijn en u leert manieren waarop u zelf invloed kunt hebben op de pijn. Denk hierbij aan afleiding zoeken, gedachten over pijn veranderen, ondersteuning vragen en ontspannen.

Lichaamsbewustwording en ontspanning: chronische pijn beïnvloed het dagelijkse bewegen, kost energie en er is vaak sprake van een hogere spierspanning. Leren ontspannen en u bewust worden van lichaamssignalen die iets zeggen over spanning of ontspanning, helpen u bij het leren voelen van grenzen, (bewuste) keuzes maken en beter tegen de pijn kunnen.

Evenwicht belasting – belastbaarheid: bij chronische pijn is een gezond evenwicht tussen belasting (dat wat u op een dag doet) en belastbaarheid (dat wat u op een dag aankunt) extra belangrijk. Vaak zien we patronen van overbelasting of onderbelasting. In de behandeling krijgt u handvatten aangereikt voor een gezonde balans. Zoals afwisseling tussen rust en activiteit. En bewust kiezen tussen energiegevers en energienemers. Vanuit een goede balans bouwt u uw conditie of de voor u belangrijke activiteiten verder op.

Met al deze handvatten leert u gebruikmaken van uw eigen mogelijkheden, vertrouwen in uw eigen lichaam te krijgen en rekening te houden met eventuele beperkingen. Met als resultaat dat u weer grip op uw eigen leven heeft en de activiteiten kunt doen die u belangrijk vindt.

Heeft u vragen over over vergoedingen, de werkwijze van Pijnzorg Actief of wilt u een afspraak maken? Kijk op mijn contactpagina