De kennis over pijn is veranderd!

Chronische pijn: het zit soms letterlijk tussen de oren…of toch niet?! De kennis over pijn is veranderd!

Het zit niet ‘tussen de oren’ als in: men stelt zich aan, het is psychisch, men verzint het of het is niet echt!

Met ‘tussen de oren’ bedoelen we het brein. Daar spelen zich belangrijke processen af die mede bepalend zijn voor het ervaren van pijn. De kennis over pijn is veranderd!

Deze kennis is een stap naar beter (be)grip op behandelmogelijkheden. Niet alleen een biomedische verklaring, maar tevens eerdere ervaringen en contextuele signalen zijn belangrijk. Ze kunnen een beïnvloedende of instandhoudende factor voor de pijnklachten zijn. Aan deze factoren wordt bij Pijnzorg Actief uitgebreid aandacht aan besteed.

Daarbij kunnen sterke overtuigingen als ‘Mijn rug is zwak’ en ‘Het is slecht voor mijn rug om te bukken’, de ervaring van bijvoorbeeld rugpijn beïnvloeden. 

De pijn wordt als ‘gevaarlijk’ of juist ‘veilig’ beoordeeld. Dit hoeft niet de waarheid te zijn!

Pijnzorg Actief streeft naar een snelle, duurzame en kwaliteitsvolle pijnbehandeling

Heeft u langdurig pijn? De kennis over pijn is veranderd! Neem dan contact op met Pijnzorg Actief.

Om in contact te komen met chronische pijn lotgenoten Nederland kan men deelnemen aan de Pijnzorg Actief GROEP.

Huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen kunnen vrijblijvend contact opnemen om te bespreken of een specifieke situatie voor behandeling in aanmerking komt telefoonnummer: 06-57236323 of e-mail: cindy.mastenbroek@pijnzorgactief.nl

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten van Pijnzorg Actief? Meld u aan voor een bericht, wanneer er een nieuwe recensie, nieuwsbrief of andere algemene berichten geplaatst worden!