Alle lof voor de patiënten bij Pijnzorg Actief!

Alle lof voor de patiënten bij Pijnzorg Actief! Zij hebben het allemaal zelf gedaan en aangedurfd! De behandeling heeft dan ook een sterke, levensingrijpende impact op patiënten. Pijnzorg Actief geeft alleen de handreiking, stimuleert en motiveert. 

Anders omgaan met pijn en vervelende gedachten

Onlangs ontving Cindy een mooie recensie van een tevreden patiënt. Cindy bood de zorg gedeeltelijk in de thuissituatie en enkele malen op het werk van de patiënt. Acceptatie technieken vormden de rode draad. Het is mooi om te zien en ervaren hoe dankbaar men is! Dit maakt ons ontzettend blij en heel erg trots.

Het is heel belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen bij een zorgverlener, zodat er ook een vertrouwensband kan ontstaan. Dat zijn voorwaarden voor een open en succesvolle zorgverlening! 

Dus wilt u weten hoe patiënten Cindy ervaren in haar werk? Lees dan zeker verder!

Met toestemming van de patiënt mag de onderstaande recensie openbaar gemaakt worden. Dit is wat een patiënt ons toestuurde:

Ik vond het prettige bijeenkomsten waarbij ik elke keer iets nieuws leerde, ook over mezelf. Oefeningen, wetenswaardigheden rondom pijn en pijnbeleving en vooral hoe ik zelf om ga met klachten of er juist niet mee om ga door te doen alsof ze er niet zijn.

Ik houd eerder rekening met mezelf en gun mezelf rust en ontspanning.

Er is niet veel effect op de pijn zelf maar wel op hoe ik met mezelf om ga. Ik heb ervaren dat mindfulness en meer zelfcompassie mij helpen om beter te voelen, waardoor ik ook eerder rekening hou met mezelf en mezelf rust en ontspanning gun.

Ik heb in de sessies geleerd dat ik best goed ben in doen alsof het er niet is, maar dan ook niets doe om het voor mezelf dragelijker te maken en ook niet genoeg rust neem of grenzen aangeef waardoor de pijn wel groter wordt. En doen alsof het er niet is werkt slechts gedeeltelijk en kost ook gezondheid door hoge doses pijnstillers. Ook daar ga ik meer bewust mee om en soms kies ik er heel bewust voor om een dag flink wat pijnstillers te gebruiken omdat ik dan iets ga doen wat ik heel leuk vind en ik me zo fijn mogelijk wil voelen.

Ik ben best goed in doen alsof het er niet is

Ik merk nu dat mijn energie duurzamer is, met oefeningen en mindfulness ben ik flexibeler geworden en ook meer ontspannen (ik sliep al best goed maar nu doe ik elke keer voor het slapen een mindfulness oefening waardoor mijn lichaam veel dieper ontsnapt).

Wat ik heel leuk vind is dat ik jou ken van de ACT training en dat jouw hulp daar heel goed bij aansluit. Voor mezelf wist ik natuurlijk ook wel dat ik erg weinig deed met mindfulness, zelfcompassie, toegewijde actie als het om mijzelf gaat en dat daar ook de meeste aandacht naar toe ging.

Je werkt ook met schema’s en invuloefeningen en ik denk dat het heel goed en leerzaam is voor mensen die nog niet gewend zijn op deze manier te kijken. Voor mezelf had ik er niet veel mee omdat in bewuster worden geen winst te behalen viel (ik ben ook niet heel erg van schema’s maar zie het nut zeker wel).

Een nieuwe manier van kijken en beleven van pijn

Ik merkte dat jij echt heel veel weet over (chronische) pijn en dat je veel verschillende methodes in je koffertje hebt. Vanuit elke invalshoek en vanuit verschillende zienswijzen, met de ACT als rode draad.

Je laat je niet snel van de wijs brengen en het is voelbaar dat jij op jouw kennis en ervaring vertrouwt.

Er zijn periodes geweest dat ik er niets aan vond en ook nijdig was en dan voelde ik dat ik uit mijn evenwicht en comfortzone was gehaald. Dan reageer ik eerst met weerstand en daar kon je -ook met humor- goed mee om gaan.

Ik ervaar jou als vakkundig, professioneel, betrokken en vasthoudend. Je biedt een nieuwe manier van kijken en beleven van pijn en ik hoop dat de zorgverzekeraars ook de waarde beter gaan inzien.

Dankjewel

Groetjes Hester

Meer weten over de aanpak van Pijnzorg Actief? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek op uw werk of thuis.

Alle lof voor patiënten!

Cindy Mastenbroek is eigenaar van Pijnzorg Actief, Limburg, Sittard-Geleen, Buchten. Praktijk voor behandeling van chronische pijn. Men leert vaardigheden ter verbetering van het welbevinden, verbetering van fysieke en mentale balans, beter herstel, afname van klachten en betere kwaliteit van leven met pijn! Dit betekent dat er ondersteuning wordt geboden bij zelfmanagement. Preventieve zorg om beperkingen of verslechtering van de gezondheid te voorkomen wordt ingezet.

Focus op wat echt belangrijk is!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten van Pijnzorg Actief? Meld u aan voor een bericht, wanneer er een nieuwe recensie, nieuwsbrief of andere algemene berichten geplaatst worden!