Zelfs ik, beroepsscepticus, ben overtuigd

Beroepsscepticus nr. 1 heb jij overtuigd Cindy Mastenbroek!

“Helaas, ik word nooit meer beter en die chronische pijn? Die zal er altijd zijn, elke dag, de rest van mijn leven”

Enige tijd geleden werd er een behandeltraject afgesloten van een cliënte. Ze schreef mij een mooie recensie. Het is mooi om te zien en ervaren hoe dankbaar men is! Dit maakt mij ontzettend blij en heel erg trots. Met toestemming van de cliënte mag ik de recensie publiceren.

Dit is wat de cliënte mij schreef:

In 2010 ben ik door een auto aangereden toen ik achter op de scooter zat. Ik was destijds 14 jaar, mijn leven moest nog beginnen. Ik ben inmiddels 22 jaar, heb heel wat ziekenhuizen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, psychologen, specialisten en therapieruimtes gezien. Helaas, ik word nooit meer beter en die chronische pijn? Die zal er altijd zijn, elke dag, de rest van mijn leven.

“En ik denk dat de rest van mijn leven best nog een tijdje gaat zijn”

Wat ik met die wetenschap moest doen wist ik niet. Zoals ik al schreef, ik heb al heel wat specialisten gezien en ben niet makkelijk te overtuigen. Dat is me wel vergaan na 8 jaar niet het gewenste resultaat na vele operaties en therapieën. Ik zoek al een hele tijd naar een oplossing om mijn chronische pijn te verminderen, want weg zal het nooit gaan.
Begin 2018 ben ik via mijn letselschadeadvocaat in contact gekomen met Cindy. In het begin was ik sceptisch, misschien ook wel logisch na zo veel behandelingen. Ik heb een afspraak gemaakt met Cindy, gewoon om even kennis te maken. Ik moest natuurlijk wel even checken of het wel iets voor mij was. Dat sceptische was er na die eerste afspraak wel af. Wat een prettig persoon, iemand die weet waarover ze het heeft en een mens, dat is ook wel prettig na een ‘nummertje’ te zijn geweest in ziekenhuizen.

“Zelfs ik, beroepsscepticus, ben overtuigd”

Met Cindy heb ik mijn situatie besproken, mijn ongemakken en waar ik tegen aan liep in mijn dagelijkse leven. Geloof me, dat is nogal wat, maar Cindy heeft altijd de tijd genomen om naar mij te luisteren. Ik ben begonnen met de pijneducatie, niet dat ik niet weet wat pijn is, dat weet ik wel, maar om ervan bewust te worden. Daarnaast hebben we ACT (Acceptance and Commitment Therapie) doorlopen. Cindy heeft mij geleerd om met de pijn om te kunnen gaan. Chronische pijn is namelijk altijd aanwezig, anders zou het geen chronische pijn zijn.
Ze heeft mij handvaten geboden om mijn leven een stukje makkelijker te maken. Natuurlijk gaat de pijn niet weg, maar je kunt er wel mee om leren gaan. En als je dat wil leren, dan is Cindy de aangewezen persoon om je dat aan te leren. Zelfs ik, beroepsscepticus, ben overtuigd. Ik zelf heb veel baat gehad bij de patiënteninformatie die Cindy mij elke keer na de afspraken toestuurde.
Chronische pijn kan zonder aanleiding verergeren en dan is het prettig om een klapper te hebben met allerlei informatie over hoe om te gaan met pijn. Voor mij is het een stapje in de goede richting. Cindy heeft me daar heel goed bij geholpen, zij heeft het een stukje makkelijker gemaakt. Waarom zou je het immers alleen proberen te doen als je iemand als Cindy tot je beschikking hebt?
Dus ja, Cindy is een goeie en ik kan het weten, want ik ken er heel wat ??!

Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ben meer dan tevreden met wat Cindy voor mij heeft gedaan.

Opgeven staat niet in mijn woordenboek – Demi