Pijn veroorzaakt door diabetes?

Chronische pijn lotgenoten Nederland, Pijnzorg Actief, pijn veroorzaakt door diabetes, poloneuropathie

Pijn veroorzaakt door diabetes? Diabetes neuropathie ontstaat vaak als men al lang diabetes heeft. Maar mensen met diabetes type 2 kunnen bij de diagnose al afwijkingen aan de zenuwen hebben.

Pijn veroorzaakt door diabetes? Pijnzorg Actief is deskundig op gebied van pijn bij diabetes

Ongeveer de helft van alle mensen met diabetes krijgt op den duur in meer of mindere mate last van zenuwproblemen. Dat aantal wordt gelukkig steeds minder, omdat de behandeling van diabetes sterk is verbeterd. Daar komt bij dat de ernst van de neuropathie erg kan verschillen.

Het is belangrijk dat men de symptomen kan herkennen!

Bekijk in deze animatie welke mogelijkheden er zijn om pijnlijke neuropathie te behandelen.

Een uitgebreide beoordeling van de pijn in zijn geheel is essentieel. Dit is belangrijk voor het herkennen en behandelen van pijn bij diabetes. Door regelmatig te vragen naar de pijn, de kenmerken ervan en het gebruik van pijnmedicatie kan de behandeling snel worden bijgesteld, indien nodig. Het dagelijks leven van de patiënt worden verbeterd!

Pijnzorg Actief kan met de patiënt nagaan hoe men klachten kan beperken, of kan doorverwijzen naar een specialist.

Er worden technieken toegepast om de pijn bij diabetes te verminderen. Om de zorg hierin nog meer te verbeteren en nog betere resultaten te behalen blijven we graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom pijn bij diabetes. 

Voor verdere informatie over behandeling pijnbestrijding verwijs ik u naar Pijnzorg Actief. U kunt Pijnzorg Actief ook volgen via Facebook.

Huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen kunnen vrijblijvend contact opnemen om te bespreken of een specifieke situatie voor behandeling in aanmerking komt telefoonnummer: 06-57236323 of e-mail: cindy.mastenbroek@pijnzorgactief.nl

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten van Pijnzorg Actief? Meld u aan voor een bericht, wanneer er een nieuwe recensie, nieuwsbrief of andere algemene berichten geplaatst worden!