Programma Pijnzorg Actief Gezond

Leefstijlbehandeling, programma Pijnzorg Actief Gezond

De meeste mensen kunnen chronische pijn verbeteren. Bij dit programma Pijnzorg Actief Gezond begeleiden we mensen een half jaar intensief. Bij Pijnzorg Actief Gezond kijken we naar de oorzaak waarom de chronische pijn er is.

We zien vaak dat mensen te weinig bewegen, een verkeerd voedingspatroon hebben, veel mensen zijn gestrest en hebben spanningen en slapen slecht slapen. Dit zijn de pijlers van het programma. Bij deze aanpak kun je pijn verminderen en medicatie afbouwen. 

“Niet meer de hele dag bezig zijn met de pijn”

Na start programma Pijnzorg Actief Gezond veranderen de meeste mensen hun leefgewoonten en verminderen hun pijn. Ze zijn minder moe, fitter en slapen beter.

Verminderen van chronische pijn richt zich op 5 pijlers:

 • Voeding
 • Beweging
 • Slaap
 • Ontspanning
 • Medicatieafbouw

Pijnzorg Actief Gezond is een leefstijlbehandeling gericht op het verminderen van chronische pijn. In 6 maanden zet jeonder leiding van een professionele coach de voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn bij chronische pijn. In 10 bijeenkomsten leer en ervaar je alles om jouw chronische pijn om te keren met als resultaat meer energie en minder medicatie.

 • Gezond eten
 • Anders Bewegen
 • Ontspannen
 • Goed slapen
 • Medicatie afbouw

 

Inhoud programma

Programma Pijnzorg Actief Gezond is een actief programma, waarna je zelf in staat bent je gezonde gewoonten blijvend toe te passen.

Iedereen wordt begeleid door een integraal verpleegkundig pijnconsulent/ programmacoördinator. 

Start

Tijdens de eerste 4 bijeenkomsten leer je wat chronische pijn is, hoe je lichaam precies werkt en wat een andere leefstijl voor jou kan betekenen. Je krijgt praktische handvatten voor je nieuwe voedingspatroon en leert over zelfregie. Ook is er uitgebreid aandacht voor de veranderingen die je fysiek, mentaal en emotioneel doormaakt. De verpleegkundige motiveert en ondersteunt je in je proces.

Vervolg

Bij de vervolgafspraken wordt individueel gekeken naar hoe het met je is gegaan. Om je ook in je thuissituatie gesteund te voelen, kun je altijd iemand uitnodigen. Dit kan een vriend(in), partner of familielid zijn.

Naast de fysieke afspraken begeleiden we patiënten met interessante assessments en e-learnings via Pijnzorg Actief e-health programma.

Online lotgenoten

Om in contact te komen met chronische pijn lotgenoten Nederland kan men deelnemen aan de Pijnzorg Actief GROEPDeelnemers aan Programma Pijnzorg Actief Gezond hebben toegang tot de besloten groep. Hier worden artikelen, nieuws en tips gedeeld en kom je in contact met andere lotgenoten. De mate van activiteit bepaal je zelf.

Ook na het intensieve programma van 6 maanden blijft de online Pijnzorg Actief Groep een belangrijk onderdeel. Het is inmiddels een zeer enthousiaste groep geworden van lotgenoten die elkaar inspireren en ondersteunen met tips over volhouden en bijzondere momenten.

Je bent vrij om geïnspireerd te raken!

 

Cindy Mastenbroek 

Cindy Mastenbroek, Pijnzorg actief, chronische pijnklachten, ACT, behandeling pijnbestrijding, pijntherapie, werkwijze, Sittard Geleen, Zuid Limburg, recensie, Focus op wat echt belangrijk is!

Verpleegkundig Pijnconsulent/ Preventie- en leefstijlcoach Pijnzorg Actief Gezond “Support is belangrijk wanneer je een verandering doormaakt. Daarom betrekken wij de thuissituatie en kun je iemand uitnodigen om het proces mee te delen.”

De onderdelen van Pijnzorg Actief Gezond

Samen met je arts

We werken nauw samen met jouw behandelend arts. Als deelnemer van het Pijnzorg Actief Gezond programma word je begeleid door een professioneel verpleegkundig pijnconsulent. Je arts blijft hoofdbehandelaar en wordt door ons op de hoogte gehouden indien nodig.

Positief met inspiratie

Je werkt in een half jaar tijd aan een leefstijlverbetering. Een leefstijl die jij, ook daarna, goed vol kunt houden. Wij coachen je hierin op een positieve en inspirerende wijze. Je ervaart snel verschil, zowel in je welzijn als in taille en gewicht. En vooral in hoe je je voelt.

Praktisch en smaakvol

Je leert hoe je op een eenvoudige, lekkere en praktische manier je eetlust en lichaamsgewicht onder controle krijgt. Je gaat niet minder eten, maar anders eten. Vaak is dat zelfs méér en bovendien smaakvoller. Daarnaast ga je aan de slag met belangrijke zaken zoals beweging, stress en ontspanning.

De kracht van individuele begeleiding

Bij Programma Pijnzorg Actief Gezond werken we individueel aan leefstijlverbetering, onder begeleiding van een enthousiaste, ervaren en – speciaal hiervoor opgeleide – verpleegkundige en programmacoördinator.

Professionele pijnconsulent

We helpen je keuzes te maken om anders te eten, te bewegen en te ontspannen en dus beter te leven. Op zo’n manier dat het smaakvol is, gemakkelijk vol te houden is en dat het bij je past. Programma Pijnzorg Actief Gezond is dus geen tijdelijk recept maar een leefpatroon voor altijd.

Wetenschap als basis

Het programma is evidence based (doelmatig en doeltreffend) en gebruiken tegelijk ons gezond verstand voor de inhoud van het Pijnzorg Actief Gezond programma en voor de (door)ontwikkeling om de kwaliteit hoog te houden. 

Pijnzorg Actief Gezond is geschikt voor mensen:

 • met chronische pijn (die hiervoor medicatie gebruiken)
 • met chronische aandoeningen
 • tot een leeftijd van 70 jaar (daarboven in overleg)
 • met overgewicht (BMI>25) en/of vergrote buikomvang
 • die bereid zijn tot een leefstijlverandering
 • die de Nederlandse taal beheersen

Pijnzorg Actief Gezond is niet geschikt voor mensen:

 • die ouder zijn dan 70 jaar
 • met ernstige COPD
 • die een maagverkleining hebben ondergaan of maagband hebben
 • met een eetstoornis
 • met nierfalen of hartfalen

Neem bij twijfel contact met ons op

Afstemming met je arts

Je behandelend arts blijft gedurende het programma hoofdbehandelaar. Nadat je je aanmeldt via de website, ontvang je de inschrijving met vragenlijst. 

Resultaat

Mensen die deel hebben genomen aan Programma Pijnzorg Actief Gezond ervaren meer energie, gebruiken minder medicatie, slapen beter, ervaren meer rust en hebben meer grip op hun leven, kortom hun kwaliteit van leven is verbeterd.

De vorderingen van deelnemers worden voor, tijdens en na de behandeling verzameld en gerapporteerd. Het merendeel van de deelnemers weet zijn chronische pijn om te verminderen en gebruikt minder medicatie na Programma Pijnzorg Actief Gezond.

 

Meer weten over Programma Pijnzorg Actief Gezond?

Pijnzorg Actief Gezond is leefstijlbehandeling voor mensen met chronische pijn. In zes maanden tijd zet je – onder professionele begeleiding – voeding, beweging, ontspanning en slaap in als medicijn. Met als resultaat meer energie en minder medicatie.

Wil je meer weten over verminderen van chronische pijn?

Laat je gegevens achter en je ontvangt meer informatie per e-mail.

Meld je snel aan!

Financieringsmogelijkheden Pijnzorg Actief

Ervaringen

Weten wat Programma Pijnzorg Actief Gezond voor jou kan betekenen?

“Concluderen dat de beleving ten aanzien van pijn in positieve zin veranderd. De pijn kunnen bekijken door een andere, mildere, positievere bril, wat er wel degelijk voor zorgt dat veel minder pijn wordt ervaren. Niet bang zijn voor de pijn, maar denken in mogelijkheden en vertrouwen hebben in je eigen lichaam. De pijn is niet weg, maar herstel gaat vlotter. Weten dat je vaardigheden hebt geleerd om vervelende gedachten, gevoelens en pijn het hoofd te bieden. Met een meer dan tevreden gevoel terugkijken op een prachtig concept!”

Pijnzorg Actief Gezond streeft naar een snelle, duurzame en kwaliteitsvolle behandeling van chronische pijnklachten en aanverwante problematiek, zoals slaapproblemen, verminderde stemming en angsten.

Focus op wat echt belangrijk is!

Huisartsen, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en letselschadeadvocaten kunnen vrijblijvend contact opnemen om te bespreken of een specifieke situatie voor behandeling in aanmerking komt.

Meer weten over de aanpak van Pijnzorg Actief? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek.